Pescuitul amator 2: alte sfaturi și trucuri pentru începători

Pescuitul amator: sfaturi și trucuri pentru începători --- Pescuitul amator 3: ultimele sfaturi și trucuri pentru începători

Hotărâți-vă unde, pe ce baltă veți merge la pescuit. Cel mai bine vă duceți unde ați auzit că se prinde. Bălțile private au de regulă pește, dar și o taxă ce variază de la 200 la 400 mii lei sau mai mult. Pe unele bălți, dacă vă vede cu o singură undiță, vi se ia taxă mai mică. Oricum, este mai bine să plătiți acea taxă decât să vă duceți undeva unde nu se prinde nimic sau este interzis pescuitul.


Rețineți că primele dați când mergeți la pescuit sunt foarte importante pentru moralul dumneavoastră. Dacă nu prindeți nimic, s-ar putea să renunțați la pescuit. Dacă urmați aceste instrucțiuni, satisfacția este garantată.

Acum ați ajuns la balta, este bine de știut că pe balta sunt anumite reguli scrise sau nescrise și anume:

1. Pescarii trebuie să aibă o distanță de cel puțin 20 m între ei.

2. Nu aruncați gunoaie în apă, chiar dacă aceasta pare murdară (puteți lua amendă).

3. Păstrați liniștea, unii pescari vin să se recreeze.

4. Păstrați liniștea, unii pescari vin să prindă pește (puteți fi dați afară de pe balta).

5. Nu ascultați manele, peștilor nu le plac.

6. Alte reguli specifice fiecărei bălți, le aflați după verso-ul biletului pe care vi-l dă cel ce încasează taxa.

Nu trebuie să-l căutați pe paznic să vă luați bilet, va veni el la dvs. mai târziu. (Bună ziua, bună ziua, am venit cu taxa)

Desfaceți undița și legați firul de capătul ei. Firul nu trebuie să fie mai lung decât undița și nu vă impacientați dacă nu știți să faceți nod pescăresc.

Pentru început, este suficient să răsuciți firul de mai multe ori pe capătul undiței și să faceți câteva noduri normale.

Post a Comment

Previous Post Next Post