Pescuitul amator 3: ultimele sfaturi și trucuri pentru începători

Pescuitul amator: sfaturi și trucuri pentru începători --- Pescuitul amator 2: alte sfaturi și trucuri pentru începători

Puneți un vierme în cârlig, înțepându-l din lateral, așa cum se vede în imagine. Dacă vă este scârbă să puneți mâna pe viermi, se poate folosi o mănușă sau o pungă de plastic.


Reglați pluta prin tragere către cârlig sau invers, în așa fel încât să fie cam la 1m distanță de cârlig. Aruncați undița în apă, nu toată, numai firul. La început veți fi stângaci în operația asta, dar cu timpul...

Dacă după aruncare, pluta stă culcată pe suprafața apei, trebuie să mai reglați pluta trăgând-o spre cârlig. Aruncați de mai multe ori de probă până când pluta va sta vertical.

Așezați-vă pe mal cu undița în mână și fiți atenți la plută. Dacă aceasta are mișcare sus-jos foarte slabă dar nu cea cauzată de eventualele valuri, e semn bun.

La un moment dat veți observa cum se duce brusc la fund (nu neapărat se scufundă toată, dacă peștele este foarte mic, nu are puterea să tragă sănătos).

Acum este momentul să trageți scurt, dar nu cu forța, mai degrabă cu iuțeala. Dacă aveți noroc, l-ați prins, îl scoateți din cârlig și continuați.

Pe de altă parte, dacă plută stă nemișcată 20 - 30 de minute, trebuie să schimbați locul sau să modificați adâncimea apei la care se scufundă cârligul, reglând pluta mai sus sau mai jos.

De reținut este faptul că peștii mici stau pe lângă malurile cu stuf sau alta vegetație. Puteți să-i atrageți aruncând în apă, firimituri de pâine sau mălai, se aruncă cât se poate ține între degete astfel încât să formeze un norișor în jurul plutei.

Peștii pe care îi veți prinde astfel pot fi: Obleți, Cărași, Roșioare, etc.

Acești pești nu reprezintă o captură, iar pescarii serioși îi neglijează de cele mai multe ori, în căutarea unor pești mai "valoroși": crap, caras, somn. Însă atunci când mergeți pentru prima dată la pescuit, prinderea acestor peștișori oferă mare satisfacție.

Post a Comment

Previous Post Next Post