Pescuitul amator: sfaturi și trucuri pentru începători

Pescuitul amator 2: alte sfaturi și trucuri pentru începători --- Pescuitul amator 3: ultimele sfaturi și trucuri pentru începători

Învață câteva trucuri și sfaturi despre cum să prinzi pește - pescuiești dacă ești pescar amator începător. Vezi ce undiță sau lansetă să-ți cumperi și cum să te pregătești moral pentru pescuit.




În primul rând, nu plecați la pescuit cu gândul că veți prinde "peștele cel mare" sau cine știe ce cantități uriașe, de nu o să aveți cum să cărați peștele acasă. Plecați cu gândul că veți petrece un weekend plăcut în mijlocul naturii cu familia, prietenii sau cu cine vreți voi și, dacă mai pică și un pește, e OK. Pentru început, vă duceți la un magazin de specialitate și cumpărați o undiță, cea mai ieftină, nu lansetă, nu altceva. La undiță se mai spune și "varga". Deci, veți cumpăra o vargă de 3-4 m din patru segmente, din fibră, e vreo 100.000 lei.

Cumpărați de asemenea și o "linie echilibrată" cu cârlig mic nr. 8 (maxim 1 cm). Linia echilibrată este un mosor sub formă de riglă de vreo 25cm, pe care este bobinat pe lungime fir de pescuit având pluta și cârligul gata montate. De ce se numește linie echilibrată? Pentru că linia este firul de pescuit de la vârful undiței și până la cârlig (în termeni pescărești) și este echilibrată, adică plumbul are greutatea optimă pentru a scufunda pluta exact atât cât trebuie. Mai trebuie doar să vă luați momeala și să plecați la pescuit. Momeala se găsește numai la piață, sub forma de viermi albi, care sunt de fapt larve de muscă.

Cumpărați cam 1-2 linguri din acești viermi. E bine să începeți cu această momeală deoarece, chiar dacă viermii sunt respingători pentru dumneavoastră, pentru pești sunt o delicatesă și dau rezultate mai bune la peștii mici decât rimele. De preferință, duceți-vă să-i cumpărați dimineața, înainte de a pleca la pescuit, ca să nu trebuiască să-i țineți la frigider până a doua zi. La căldură, acești viermi metamorfozează și devin muște iar când deschideți capacul s-ar putea să vă zboare prin toată casa. De aceea, chiar și când ajungeți la balta, nu-i expuneți la soare. Până aici, nu ați cheltuit decât o sumă mică 150-200 mii lei, așa că, dacă vă răzgândiți în privința mersului la pescuit, măcar nu ați cheltuit cine știe cât.

Previous Post Next Post