Firefox - Programarea vizitarii unui site la o anumita data


Presupunem ca aveti deja instalata ultima versiunde de Mozilla Firefox in folderul c:\Program Files\Mozilla Firefox\

Daca nu, vizitati www.getfirefox.com pentru a downloada si instala Mozilla Firefox.
Puteti programa vizitarea unui site la o anumita data si ora sau periodic intr-o anumita zi a saptamanii sau a lunii la o anumita ora. Acest lucru este deosebit de util spre exemplu daca un prieten va roaga sa vizitati un anumit site si nu aveti timp la dispozitie in prezent. Un alt exemplu util ar fi deschiderea paginii web a ziarului favorit la ora pauzei de pranz (cu aceasta ocazie va aduceti aminte ca este ora de masa, si in acelasi timp evitati sa navigati pe internet in scop personal in timpul programului).
Sa trecem la treaba. Presupunand ca, in fiecare zi lucratoare, doriti ca la ora 13:00 sa se deschida pagina www.tipit.info, va trebui sa deschideti o fereastra de tip command prompt (Start, Run, cmd, Enter) si sa scrieti urmatoarea comanda:

at 13:00 /every:M,T,W,Th,F c:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox www.tipit.info

Pentru a fi mai usor, puteti selecta comanda de mai sus, click dreapta, copy si paste in fereastra de command prompt si enter.
Verificat pe Windows XP cu Firefox 2.0. Pentru mai multe optiuni ale comenzii at consultati help-ul acestei comenzi: at /? Folositi-va imaginatia pentru a va bucura de posibilitatea de a programa sarcini in viitor.
Pentru a va fi mai usor si pentru a nu fi nevoiti de fiecare data sa folositi modul command prompt, puteti pune aceasta comanda intru-un fisier bat pe care sa-l editati cu notepad si ulterior sa-l rulati. Aici gasiti pentru download fisierul everyday.bat everyday.zip ce contine comanda descrisa mai sus. Puteti verifica lista de task-uri programate cu ajutorul comenzii "at"
sursa : www.tipit.info
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ca/

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post