Auto - Cum sa verificati lichidul de frana


Verificati lichidul de frana atunci cand verificati toate celelalte lichide. Este usor de facut si dureaza foarte putin.

Pasi
1. Gasiti cilindrul principal de frana. Acesta se afla de obicei sub capota pe partea soferului, spre spatele motorului. Imaginati-va cam pe unde s-ar termina pedala de frana daca ar ajunge pana la motor. Cilindrul principal de frana este o bucata metalica mica dreptunghiulara cu un rezervor din plastic si un capac din cauciuc deasupra, cu tuburi metalice mici care ies din el.

2.Verificati manualul daca nu sunteti sigur ca ati gasit cilindrul principal.

3. La majoritatea modelelor mai noi de masini rezervorul este transparent si puteti vedea nivelul lichidului fara sa fie nevoie sa scoateti capacul. Va exista o linie de "plin", la acest nivel ar trebui sa fie lichidul de frana.

4. La masinile mai vechi rezervorul cilindrului principal de frana poate fi facut in intregime din metal asa ca va trebui sa scoateti capacul pentru a verifica nivelul lichidului. Capacul este tinut de o clema metalica, folositi o surubelnita pentru a o scoate si a ridica capacul.

5. Adaugati lichid de frana pana la linia unde rezervorul este plin. Folositi lichidul de frana potrivit pentru masina dv. Verificati capacul de cauciuc si manualul masinii pentru a afla ce fel de lichid de frana necesita masina. Daca rezervorul are 2 parti, umpleti-le pe amandoua.

5% discount pe loc la asigurarea RCA doar la EMAG

Sfaturi
Daca cilindrul principal de frana este gol, pedala de frana se va opri la podea. Daca acesta este cazul, este probabil ca va trebui sa reparati si franele in afara de a pune lichid: este timpul sa va duceti la mecanic, care va curata si umple sistemul de franare.

Atentie
Lichidul de frana este foarte toxic. Atentie la maini si ochi si aveti grija sa nu dati pe pamant. Aruncati cu grija recipientele goale. Aveti grija sa nu varsati lichid de frana pe vopseaua masinii.
Spalati-va mainile bine dupa ce umblati cu lichid de frana.
Nu conduceti o masina care a ramas fara lichid de frana.
sursa:http://www.itips.ro

Trucuri si sfaturi

Tips and tricks
Previous Post Next Post