Unde gasesc alte huburi la care sa ma conectez?

Cel mai eficient este sa vizualizati huburile din clientul de DC. De aceea, nu vom pune aici adresele huburilor ci lista care le cuprinde. Treceti http://fxp.go.ro/RomanianHubList.config in casuta de la Settings - Downloads - Public Hubs List. Dupa aceea trebuie doar sa deschideti fereastra Public Hubs (cu CTRL+P) si sa dati Refresh.

De unde stiu la care sa ma conectez, care huburi sunt bune din listele astea?
Foarte multi utilizatori cauta mereu huburi noi, fara sa se gandeasca ca ele nu pot oferi nimic in plus fata de unul vechi si mai mare. Tot ce fac este sa duca la divizarea DC-ului romanesc, utilizatorii si fisierele lor imprastiandu-se inutil pe zeci de huburi, in loc sa se centralizeze pe cateva huburi puternice. "Sprijinirea" huburilor mici sau noi prin prezenta dumneavoastra nu este de nici un ajutor real. Sprijiniti doar huburile bune!

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care un hub trebuie sa le aiba este un bot care sa verifice automat:
• raportul intre numarul de huburi si numarul de sloturi (de exemplu, cate 3 sloturi pentru fiecare hub la care utilizatorul este conectat). Sa presupunem ca un utilizator este conectat la 15 huburi si are doar 3 sloturi deschise. Asta ar insemna ca pentru fiecare hub, el acorda doar 0.2 sloturi. Daca pe hub sunt 500 de astfel de utilizatori, ei vor avea in total doar 100 sloturi deschise! In astfel de conditii nu e de mirare ca mesajul "No slots available" este intalnit foarte des. Insa cu botul care sa verifice asta, fiecare utilizator va fi fortat sa deschida cel putin 2 sau 3 sloturi pentru fiecare hub;
• share-ul (fara jocuri sau programe instalate, downloaduri incomplete, fisiere inutile si chiar si fake share-uri);
• limitarea uploadului (desi nu o va putea detecta in 100% din cazuri);
• prefixul nickului utilizatorilor ([TARA][JUDET][ISP]).

Pentru a verifica daca pe un hub raportul respectiv este respectat, uitati-va in tag-urile utilizatorilor de pe hub pentru a vedea daca sunt acceptati cei cu 2-3 sloturi dar conectati la 20-30 de huburi. Bineinteles, exista si alti factori care fac un hub bun (operatori activi, share minim mare, etc.).

Cum pot sa caut ceva pe toate huburile dintr-o lista, chiar daca nu sunt conectat la ele?
Pentru ca numarul huburilor este prea mare pentru a putea sta pe toate, trebuie sa folositi un program special pentru a cauta (de obicei fisiere rare) pe mai multe huburi. Cel mai bun de acest gen este MoGLO. Dupa instalare, il puteti seta sa foloseasca una sau mai multe liste cu huburi la care sa se conecteze. Are si din oficiu cateva liste setate, pe care trebuie sa le stergeti daca nu vreti sa caute decat pe huburile romanesti.

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks
Previous Post Next Post