Sfaturi pentru prepararea sosurilor si fripturilor


-In toate sosurile din rosii sau pasta de rosii se pune o lingurita de zahar pentru a avea un gust bun
-Compotul din mere va avea un gust rafinat daca adaugati in sirop si scortisoara
-Inainte de a fi servita, in orice fel de mincare, adaugati 2-3 cuburi mici de unt
-Aduceti friptura la gratar pe platou, asezind pe fiecare portie un cub de unt, tavalit in patrunjel verde tocat foarte fin
-Nu puneti niciodata pasta sau suc de rosii in mincaruri decit atunci cind carnea este bine fiarta
-O bucata de carne pentru fripturi, care nu se pregateste imediat, se unge cu putin ulei crud pentru a ramine proaspata
-Linga tava din cuptor in care pregatiti o friptura asezati o canita din tabla cu apa; aburii vor face ca friptura sa nu se arda, sa se coaca bine la mijloc si sa se rumeneasca frumos
-Puneti o lingurita rasa de sare si 2-3 lingurite de ulei in apa in care fierbeti paste fainoase si acestea nu se vor lipi
-Adaugati peste usturoiul fiert 3 linguri de ulei si amestecati continuu, ca la o maioneza. - --Completati apoi cu putina apa rece si patrunjel verde; mujdeiul va fi astfel mai bine suportat de organism
-Cind pregatiti budinci din orez, paste, gris, pentru ca acestea sa nu
se prinda de tava, ardeti in vas 2-3 linguri de zahar, imbracati-l, apoi puneti pastele
-Preparatele in care folositi orez vor fi mai rafinate, vor avea gust
mai bun daca orezul il veti adauga deja fiert pe jumatate
-Cind luati supa de pe foc, puneti 2-3 felii subtiri de telina si
verdeata tocata fin; acoperiti vasul cu capacul, veti constata o parfumare deosebita
-Cind folositi unt la ornarea unui preparat, acesta se inmoaie numai pe baie de aburi; asezat in tigaie, pe flacara, untul isi schimba calitatea si culoarea
-Cind pregatiti un aluat ce trebuie intins in foi subtiri, pentru elasticitatea lui adaugati la framintat, la fiecare kilogram de faina, o lingurita de sare si 2 lingurite de otet.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post