Cum sa alegeti o sursa de alimentare continua - UPS

UPS-ul este cea mai eficienta metoda de a va proteja calculatorul si documentele din el de fluctuatii de curent. De asemenea va permite sa continuati sa lucrati pe parcursul unor pene scurte de curent.

Pasi
1. Daca aveti un buget limitat, alegeti un UPS standby (numit si "off-line") care trece pe alimentare pe baterie atunci cand curentul se intrerupe.
2. Alegeti un UPS "on-line" daca aveti nevoie de o sursa de curent ce nu se opreste.
3. Alegeti un UPS "line interactive" daca nevoile dvs sunt intre cele doua de mai sus.
4. Determinati nevoia totala de curent (in wati si volt-amperi) a echipamentului ce il veti conecta la UPS.
5. Alegeti un UPS care are o putere egala sau mai mare decat cea necesara echipamentului ce il veti conecta.
6. Comparati urmatoarele 5 specificatii pentru modele diferite: supratensiunea maxima (exprimata in amperi - cu cat e mai mare cu atat e mai bine), curent maxim (exprimat in joule - cu cat e mai mare cu atat e mai bine), timp de raspuns (cu cat e mai scurt cu atat e mai bine), timp de incarcare al bateriei (cu cat e mai scurt cu atat e mai bine) si numarul de prize AC (cu cat sunt mai multe cu atat este mai bine).
7. Aflati daca UPS-ul pe care doriti sa il cumparati are o baterie ce se poate schimba si daca o puteti schimba si dvs.
8. Comparati timpul de utilizare al bateriei (cat timp va mentine UPS-ul echipamentul functionabil dupa intreruperea curentului).
9. Cautati o unitate care are protectie contra interferentelor electromagnetice (EMI), a interferentelor undelor radio(RFI) si de reducere a zgomotului, daca aveti nevoie de aceste lucruri.
10. Verificati daca exista alarme sau leduri care arata greseli de cablaj, daca echipamentul merge pe baterie si daca bateria este descarcata.
11. Daca cumparati o unitate mai scumpa, luati una cu program ce salveaza automat documentele, inchide aplicatiile si inchide echipamentul cand se opreste curentul.
12. Comparati garantiile oferite.

Sfaturi
Puteti gasi informatii cu privire la amperajul sau puterea calculatorului in manual sau pe un abtibild aflat pe carcasa.
Daca calculatorul dvs a fost facut la comanda, persoana care l-a asamblat ar trebui sa detina aceste informatii.
Nevoia de protectie EMI si RFI depinde de calitatea curentului si de numarul echipamentelor ce se afla in vecinatatea calculatorului.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post