Cum sa cumparati un calculator

Achizitia unui calculator presupune investigarea multor caracteristici: RAM, viteza procesorului, performante grafice, spatiu de stocare si altele. Iata cum sa incepeti. Cercetati paginile web pentru stiri asemanatoare.

Pasi
1. Alegeti un magazin de specialitate, un magazin mare, un lant de magazine sau comandati de pe Internet, in functie de preferintele si nevoile dvs.
2. Cumparati cand aveti nevoie sa cumparati. Nu conteaza cat asteptati pentru oferte, aceiasi configuratie va costa mai putin in 6 luni.
3. Hotarati-va de ce caracteristici aveti nevoie in functie de domeniul in care veti folosi calculatorul. De exemplu, daca veti face grafica, sunet si video, veti avea nevoie de mult RAM.
4. Daca aveti nevoie de a cauta in baze de date si a face calcule veti avea nevoie de un procesor puternic.
5. Decideti daca doriti un laptop pe care il puteti lua cu dvs, sau un calculator pentru birou.
6. Alegeti un calculator de marca in functie de calitate, pret si suport tehnic.
7. In functie de nevoile determinate ulterior alegeti configuratia de care aveti nevoie, inclusiv viteza procesorului, marimea RAM-ului si capacitatea de stocare.
8. Vedeti de ce unitati mai aveti nevoie: CD, DVD, unitate inscriptionare CD/DVD.
9. Alegeti periferice si componente cum ar fi modemuri, placi audio, placi video si boxe.
10. Hotarati-va de cate intrari pe placa de baza veti avea nevoie pentru a putea adauga in viitor componente.
11. Hotarati-va de ce programe aveti nevoie. Luati-va macar un sistem de operare precum Windows, un proram antivirus si programe pentru editare text, tabele, baze de date si contabilitate.
12. Alegeti durata garantiei in functie de nevoile dvs.

Sfaturi
Fiti la curent cu ultimele aparitii tehnologice prin citirea revistelor si a informatiilor de pe internet. Vedeti ce programe sunt incluse in pretul sistemului pe care doriti sa il cumparati, si folositi asta drept criteriu de comparare. Intrebati "Care este in neregula?" in cazul in care pretul este prea mic.
Trebuie sa intelegeti ca memoria RAM este locul unde calculatorul stocheaza informatia ce urmeza a fi procesata. Desi este mai bine sa aveti mai mult RAM, nu trebuie sa aveti foarte multe pentru operatii simple precum editare texte si contabilitate.
Insa jocurile au nevoie de mult RAM; acesta este folosit pentru sunet si pentru imagini.
Procesoarele actuale sunt destul de rapide pentru majoritatea operatiilor, inclusiv pentru prelucrare video.

Post a Comment

Previous Post Next Post