Cum sa restaurati un CD

Daca un CD sau un CD-ROM devine zgariat, deseori devine nefunctional. Nu anula jocul favorit sau albumul cu muzica favorita inca.

Pasi
1. Curatati discul pentru a vedea unde se afla zgarieturile. Tinand discul de margini, spalati-l foarte usor cu sapun si apa, iar apoi tamponati-l pentru a il usca (nu-l frecati deoarece veti face mai multe zgarieturi). Cateodata este suficient pentru a face un disc sa functioneze din nou.
2. Examinati discul din nou foarte atent sub o lumina buna. Zgarieturile care afecteaza functionalitatea CD-ului sunt paralele cu marginea discului. Zgarieturile verticale care se afla intre gaura din mijlocul CD-ului si marginea discului nu ridica nici o problema de obicei.
3. In cazul zgarieturilor minore curatati cu atentie plasticul ce protejeaza aluminiul dinauntrul discului. Folositi un material moale, umed si o cantitate foarte mica de solutie abraziva - pasta de dinti alba, solutie de curatat metale sau plastic. Ideea este sa nu faceti zgarieturi noi. Cand curatati sau lustruiti, intotdeauna frecati usor din interiorul discului spre exterior. In cest fel, orice zgarieturi vei face vor fi inofensive.
4. Dupa inlaturarea unei zgarieturi, curatati discul din nou, lasati-l sa se usuce si incearcati sa-l rulati din nou. Daca continua sa sara, repetati procesul din nou.
5. Daca dicul este zgariat grav, incearcati sa folositi o combinatie intre o tehinca abraziva si una de ceruire cu un produs comercial de curatare a discurilor.

Sfaturi
Faceti o copie dupa orice disc reparat pe un CD-R in cazul in care incepe sa sara din nou, iar inca o curatare are nici un efect
Copiati CD-urile noi pe casete, mini-discuri sau MP3 playere pentru a nu uza colectia dvs de CD-uri

Post a Comment

Previous Post Next Post