Photoshop - Imagini clare în ciuda ceţii de dimineaţă

Fotografiile făcute dimineaţa devreme au o iluminare blândă, de efect. Din păcate, aceste fotografii nu reproduc toate detaliile ce puteau fi văzute cu ochiul liber când poza a fost realizată.

Truc: În cele mai multe cazuri, o corecţie mică efectuată cu ajutorul curbelor gradient asigură o imagine corectă. Dar optimizarea „oarbă” a setărilor rareori are rezultatul dorit. Cel mai bine ar fi să determinaţi exact valorile tonale care trebuie intensificate în contrast şi valorile care trebuie să rămână neatinse.

Setări de bază: Setarea punctelor de măsurare pe curba de gradient. Pentru aceasta deschideţi “Image/Adjustments/ Curves”. Ţineţi apoi apăsată tasta [Ctrl] şi clic pe acele părţi din imagine care trebuie intensificate. Programul stabileşte punctele de „apucare” din diagramă. Veţi şti exact unde trebuie ajustate curbele. O curbă în formă de S este potrivită pentru a creşte contrastul. Imaginea va părea acum mai proaspătă şi mai clară, fără a-şi pierde caracterul original.

Alte corecţii: Modificarea curbelor de gradient nu numai că va creşte contrastul, ci, în multe cazuri, va intensifica şi culorile imaginii. Dacă doriţi (nu este neapărat necesar), puteţi desatura uşor imaginea; mergeţi la „Image/Adjustments/Hue/Saturation”. Împingeţi slider-ul de la „Saturation” uşor spre stânga până culorile originale sunt restabilite. Funcţia poate fi adăugată şi ca un layer de setări. Este avantajos din moment ce puteţi corecta schimbările oricând. În cazul în care părţile luminoase s-au deschis prea mult sau umbrele s-au accentuat ca urmare a corecţiilor de contrast, trebuie să protejaţi aceste părţi cu o mască înainte de editare.

Înregistraţi umbrele şi părţile luminoase cu funcţia „Select / Color Range”. Este important să bifaţi căsuţa din faţa funcţiei „Invert”.

Post a Comment

Previous Post Next Post