Add-ons bune pentru Firefox

Probabil aţi auzit că browser-ul Firefox are o serie de extensii (add-ons) care pot spori experienţa web a utilizatorului. Asta în teorie, căci în practică vei găsi sute de astfel de extensii, multe dintre ele inutile.




Cei care se ocupă de web design pot aprecia ca folositoare WebDeveloper sau FireBug, iar pentru bloggeri ScribeFire este unealta potrivită. Pentru a vă descurca prin jungla de add-on-uri, vă prezentăm câteva cu adevărat folositoare.

Adblock Plus.
Te-ai săturat de reclame ţipătoare, care apar de niciunde şi iţi opturează vederea pentru câteva secunde? Există o soluţie! Odată activat Adblock Plus, vei putea să blochezi orice banner care te enervează. Banarele marcate vor fi reţinute, astfel încât atunci când te întorci la acea pagină să nu reiei procesul. În plus, poţi încărca colecţii, disponibile inclusiv pentru pagini româneşti, ce cuprind mai toate site-urile importante.

VideoDownloader.
Permite download-ul filmuleţelor de pe site-uri ca Youtube, Google Video sau Metacafe. Util pentru acele filmuleţe pe care vrei să le revezi şi offline sau să le trimiţi prietenilor tăi.

DownThemAll.
Dacă ţi se pare managerul de donwload standard prea rudimentar, acest add-on este un download manager complet incorporat în Firefox. Permite opţiuni de descărcare a tuturor fişierelor de pe site sau individual, suspendare şi reluare. În plus are şi o interfaţă grafică funcţională pentru managentul ­download-urilor. Dacă ţi se întrerupe conexiunea poţi relua liniştit ­download-ul altă dată.

Romanian Dictionary.
Numele spune tot. Extrem de util când scrii un mail sau când completezi un formular pe un site, cum ar fi un CV. Dicţionarul îţi va găsi erorile lingvistice, asemănător dicţionarelor din editoarele de text. Pentru cei poligloţi, Firefox are dicţionare pentru zeci de limbi.
Pentru dicționarul explicativ al limbii romane intrați aici.


TabMixPlus.
Foarte util pentru managementul tab-urilor. Permite duplicarea tab-urilor, tab focus, refacerea taburilor inchise. În plus, vine şi cu un manager de sesiune care permite refacerea ultimelor două sesiuni, în caz că ţi se blochează browser-ul sau îl închizi din greşeală.

StubleUpon.
Este o extensie foarte utilă celor care vor să-şi piardă timpul navigând. Indiferent dacă ai 15 minute sau 4 ore, nu te vei plictisi în faţa calculatorului. După ce iţi creezi un cont la Stumbleupon.com, marcând categoriile preferate, printr-un singur click pe butonul StumbleUpon vei găsi garantat ceva interesant pe link-urile sugerate.

FireFTP.
Este un client de FTP complet integrat în Firefox. Are o ­interfaţă asemănătoare cu cea a unui client FTP stand-alone (gen SmartFTP) şi permite managmentul de conturi, activ/pasiv mode ş.a.m.d.

IE Tab.
Permite redarea paginii din tab-ul curent folosind Internet Explorer, fără a părăsi de fapt Firefox-ul. Util pentru acele pagini (precum microsoft.com) care cer IE pentru folosirea unor funcţii.

Previous Post Next Post