Gimp - scurtaturi la alegere

Nu aveti bani de Photoshop? Nu-i nimic, si Gimp se poate descurca de minune cu colectia voastra de fotografii. Este gratuit si il puteti instala direct de pe CD-ul PCPractic. Mai mult, o buna parte din interfata este in limba romana.


Pentru cine se decide sa utilizeze frecvent acest program de editare video, este important sa cunoasca si eventual sa redefineasca scurtaturile din tastatura. Iata ce presupune aceasta operatiune in cazul Gimp:

1. Navigati la File / Keyboard Shortcuts.

2. Se deschide fereastra Configure Keyboard Shortcuts. Aici veti vedea principalele categorii de scurtaturi. Dati clic pe simbolul + pentru a vedea toate scurtaturile disponibile in acea categorie.

3. Dati clic pe actiunea careia vreti sa ii schimbati scurtatura. Pe coloana Shortcut va aparea, in locul scurtaturii, textul "Accelerator nou". Este semnalul ca puteti apasa tasta pe care o doriti ca scurtatura.

4. Daca respectiva tasta este deja folosita de alta actiune, va aparea fereastra Conflict Shortcuts. Dati clic pe Reassign Shortcut daca vreti totusi sa o mentineti pentru actiunea aleasa, dezactivand-o pe cea veche.

5. Apoi clic pe butonul inchide.

Post a Comment

Previous Post Next Post