Cum sa frigi cartofi pai ca cei de la McDonalds

Mancatul la McDonalds a devenit o obisnuinta pentru copi si tineri, insa pentru parinti inseamna bani multi cheltuiti si o alimentatie nu tocmai sanatoasa.
Daca insa am reusi sa facem acasa macar cartofii prajiti in genul celor de la McDonalds, am reusi macar sa scutim ceva bani pe care cu siguranta ii vom folosi la plata datoriilor catre stat :(


Haideti totusi sa vedem cum puteti praji cartofii pai a la McDonalds chiar la voi in bucatarie.

1. Incepeti cu cartofii pe care ar fi bine sa-i feliati pai cu ajutorul unei razatoare dar in caz ca nu aveti, ii puteti taia si cu cutitul. De preferat ar fi sa folositi niste cartofi de marime mai mare pentru ca fâșiile sa fie lungi.

2. Luati un bol suficient de mare pentru cantitatea de cartofi pai obtinuta si puneti in el apa rece. Puneti cartofii taiati in apa rece si lasati-i timp de 5 minute.

3. Scoateti cartofii din apa avand grija sa se scurga cat mai multa apa cand ii ridicati si puneti-i in alt bol asemanator ca marime.

4. Varsati apa ramasa de la transferul de cartofi si in bolul gol turnati o cantitate de apa fiarta suficienta cat sa acopere cartofii. In apa divolvati in jur de 40 - 50 de grame de zahar si o lingura mare de sirop de porumb. Amestecati pana se topeste zaharul si apa devine iar limpede.
Lasati cartofii timp de 10 minute in apa fiarta.

5. Dupa 10 minute scoateti cartofii din apa si transferati-i pe o farfurie incapatoare pe care ati pus in prealabil servetele de hartie. Cu alte servetele presati pe deasupra si incercati sa uscati cat mai bine cartofii.
Dupa uscare puneti farfuria cu cartofi in frigider pentru 20 de minute.

6. Incingeti uleiul in friteuza si puneti cartofii la prajit. In prima faza veti prajii cartofii pai maxim doua minute si apoi iti veti scoate pe o farfurie acoperita de servetele de hartie unde ii veti lasa timp de 10 minute.

7. Dupa 10 minute puneti-i din nou in friteuza si lasati-i la prajit intre 7 si 10 minute. Scoateti cartofii prajiti din friteuza si asezati-i intr-un bol acoperit cu servetele de hartie. Cat sunt inca fierbinti, presarati sare peste ei in funtie de cat ii vreti de sarati si cu niste furculite amestecati cartofii prajiti pentru ca sarea sa patrunda si la cei de jos.

Pentru a intelege mai bine procesul de preparare a cartofilor prajiti gen McDonalds, va sugeram sa urmariti si filmuletul de mai jos.
Previous Post Next Post