Cum sa faceti Firefox browserul principal de navigare pe internet

Un browser default sau browser principal de navigare pe internet inseamna ca orice link gasit intr-un fisier din calculator, la apasare se va deschide in mod obligatoriu cu cel setat de voi sau de Windows.

La instalarea Windows pe calculator, Internet Explorer devine automat browserul principal pentru navigarea pe internet. Iar daca ati instalat alt browser (Firefox de exemplu) si nu ati bifat casuta pentru a-l face default, IE va ramane in continuare browserul de baza.

Firefox este poate cel mai bun browser pentru PC la ora actuala si foarte multa lume il foloseste. Daca sunteti unul dintre ei si vreti ca Firefox sa devina browserul defaul pentru tine, iata cum il poti seta:

1. Dati Clic pe semnul de Meniu pentru a deschide fereastra de dialog - cele 3 liniute orizontale din coltul dreapta al browserului Firefox.


2. In ferestra de dialog dati clic pe Options. Se va deschide un nou tab in care veti avea acces la toate setarile browserului.

3. La setarea General cautati butonul "Make Default". Apasati butonul si in doua secunde aveti setat Firefox ca browser principal.


Butonul dispare si acum apare textul "Firefox is currently your default browser". Automat s-a bifat si casuta pentru "Always check if Firefox is your default browser"


Previous Post Next Post