Folosiți o pagină ca Homepage în blogul Wordpress

Implicit, WordPress afișează cele mai recente postări pe pagina de pornire a site-ului vostru însă puteți schimba acest aspect folosind orice pagină ca Homepage de pornire a site-ului.

Mai întâi trebuie să creați o noua pagina în WordPress, și o puteți numi Home. Apoi, va trebui să creați o altă pagină și haideți s-o numim "Blog" deoarece o veți utiliza pentru a afișa postările de pe blog.

Acum, accesați Settings » Reading în pagina de administrare a blogului vostru WordPress și la opțiunea "Front page displays" comutați la "A static page". După aceia, veți putea selecta paginile pe care tocmai le-ați creat ca pagini de Home și de Blog.





De asemenea, puteți crea un șablon personalizat pentru a fi utilizat în pagina voastră de pornire. Pur și simplu creați un nou fișier pe computerul vostru utilizând un editor de text simplu și adăugați acest cod în partea superioară a acestuia.

<?php /* Template Name: Custom Homepage */ ?>

Salvați acest fișier cu denumirea custom-homepage.php pe desktop-ul vostru.

Apoi, trebuie să vă conectați la site-ul vostru folosind un client FTP și să accesați folderul /wp-content/themes/your-current-theme/. Încărcați acum fișierul pe care l-ați creat mai devreme în folderul cu tema.

Întoarceți-vă înapoi la zona de administrare WordPress și editați-vă pagina de pornire. Veți putea selecta șablonul de pagină personalizat in metaboxul "Page Attributes".




Acum această pagină va fi complet goală și nu va arăta nimic în ea. Puteți utiliza etichete HTML/CSS personalizate și taguri de șabloane WordPress pentru a vă crea propriul aspect al paginii. De asemenea, puteți utiliza un plugin pentru a crea cu ușurință unul utilizând metoda de tragere și plasare.
Previous Post Next Post