Turnare șapă autonivelantă - video

Un video care va arata cum să turnati sapa autonivelanta incepand de la pregatirea pardoselei, prepararea materialului, turnarea șapei si pana la aerisirea ei cu un trafalet cu țepi. Mai jos găsiți sfaturile unui meseriaș privind uneltele si pasii pentru turnarea șapei autonivelante.






Cum să torni șapă autonivelantă - Pasi

Scule si unelte
- bormasina cu un amestecator cat mai mare - aveti grija sa-l ducă si bormasina
- mistrie
- cancioc
- spaclu
- un pieptăn pentru gresie
- trafalet normal si/sau bidinea
- trafalet cu țepi pentru scoaterea aerului din material
- 3 galeti - o galeata cat mai mare pentru a amesteca șapa autonivelantă (asigurati-va ca poate încăpea un sac intreg ); o galeata pentru apa; o galeata pentru scule.

Pregatirea pardoselii
Curățați bine pardoseala îndepărtând cu șpaclu sau ciocanul orice proeminență de pe suprafata pardoselii.
Măturați pardoseala până când dispare orice urma de praf si apoi amorsați-o cu orice amorsă diluată după specificatii.

Pregatirea șapei autonivelantă
Cititi instructiunile de pe sac pentru a afla câtă apă trebuie folosită la un sac intreg. Masurati cantitatea de apă si turnati-o intr-o galeata. Cu un marcăr semnati nivelul apei pe interiorul găleții pentru a vă fi mai usor la urmatorul sac.

Turnati apa in galeata in care veti amesteca praful de șapă autonivelantă, apoi treptat si amestecand cu bormasina adăgați continutul unui sac. Amestecati materialul dupa indicatiile pe care le-ati gasit pe sac si incepeti turnarea șapei.

Turnarea șapei autonivelantă
Incepeti turnarea din cel mai indepartat colt al camerei in fâșii continue cu lațimea de 60 - 70 de centimetri. Ajutați șapa autonivelantă cu mistria sau pieptănul de gresie pe la colțuri si unde se imbina materialul turnat cu cel din galeata urmatoare, dar si turnând material cu canciocul in locurile in care vi se pare că este prea puțină.

Treceti cu trafaletul cu țepi prin șapa autonivelantă după fiecare găleată turnată sau la sfârșit dacă aveti incaltaminte speciala cu țepi.





Video turnare șapă autonivelantă

Previous Post Next Post