WordPress.com vs WordPress.org - Care este mai bun?

Știați că WordPress.com și WordPress.org sunt de fapt două platforme foarte diferite? Adesea începătorii le confundă pe cele două si îi determină să aleagă platforma greșită. De multe ori suntem intrebati de utilizatorii nostri care este cea mai buna platforma: WordPress.com vs WordPress.org. Pentru a răspunde la acest lucru, am creat cea mai cuprinzătoare comparație a WordPress versiunea gratuită versus WordPress.org (versiunea găzduită de noi).


Scopul nostru este evidențierea diferențelor cheie dintre WordPress.com și WordPress.org, astfel încât să puteți alege platforma potrivită pentru nevoile voastre.

Deoarece alegerea platformei potrivite este esențială pentru succesul vostru online, am creat cea mai completă comparație a WordPress.com versus WordPress.org.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire asupra diferențelor dintre WordPress.org găzduit de WordPress.com și WordPress.com.


WordPress.com vs WordPress.org Comparație

Cel mai bun mod de a înțelege diferența dintre WordPress.com și WordPress.org este să aruncați o privire la fiecare platformă individual.

WordPress.org

WordPress.org aka "adevăratul WordPress", este platforma web populară despre care ați auzit toate acele lucrurile minunate.

Este open source și 100% gratuită pentru oricine o va folosi. Tot ce aveți nevoie este un nume de domeniu și o găzduire web. Acesta este motivul pentru care este denumit și self-hosted  WordPress.

Mai jos sunt avantajele și dezavantajele utilizării WordPress.org găzduit de voi pentru a vă construi site-ul sau blogul.

WordPress.org avantaje

Cu WordPress.org, aveți control complet asupra site-ului dvs. Sunteți liberi să faceți tot ce vă doriți și să-l personalizați cât de mult aveți nevoie. Iată câteva dintre avantajele alegerii WordPress.org pentru a vă construi site-ul web și motivul pentru care este alegerea go-to.

- Este gratuit și foarte ușor de utilizat.

- Voi dețineți site-ul web și toate datele sale. Site-ul vostru nu va fi dezactivat deoarece cineva decide că este în contradicție cu termenii și condițiile serviciului (cu condiția să nu faceți ceva ilegal). Sunteți în plin control.

- Puteți adăuga pluginuri / aplicații WordPress gratuite, plătite și personalizate pe site-ul vostru.

- Puteți personaliza design-ul site-ului vostru după cum vă este necesar.
Puteți adăuga orice temă WordPress gratuită sau plătită pe care o doriți. Puteți crea, de asemenea, modele personalizate complet sau puteți modifica orice doriți.

- Puteți să faceți bani de pe site-ul vostru WordPress prin difuzarea propriilor anunțuri fără a împărți veniturile cu nimeni.

- Puteți utiliza instrumente puternice precum Google Analytics pentru analiza și urmărire personalizată a traficului.

- Puteți utiliza WordPress găzduit în mod automat pentru a crea un magazin online pentru a vinde produse digitale sau fizice, pentru a accepta plățile prin carduri de credit și pentru a livra / expedia mărfurile direct de pe site-ul vostru.

- Puteți crea, de asemenea, site-uri cu membrii și să vindeți membrilor conținuturi premium, cursuri etc. și să construiți o comunitate online în jurul site-ului vostru.




WordPress.org dezavantaje

Există foarte puține contra beneficii cu privire la utilizarea site-ului construit cu WordPress.org găzduit.

- La fel ca toate site-urile web, veți avea nevoie de găzduire web. Acesta este locul unde fișierele de pe site-ul vostru sunt stocate pe internet. Inițial, costul este de aproximativ 3 - 10 euro pe lună. Cu toate acestea, pe măsură ce site-ul vostru crește și incepe să aibă mai mult trafic, costurile de găzduire vor crește, așa cum era de așteptat, dar atunci deja veți obține destui bani pentru a acoperi costurile.

- Sunteți responsabil pentru actualizări. Puteți să vă actualizați cu ușurință site-ul WordPress dând pur și simplu clic pe butonul de actualizare (doar un clic), astfel încât nu este prea mult de lucru.

- Sunteți responsabil pentru copiile de siguranță. Din fericire, există tone de pluginuri care fac backup pe WordPress si vă permit să configurați backup-uri automate.

Costul real al site-ului WordPress.org variază în funcție de ceea ce încercați să construiți (blog simplu, site-ul portofoliului, magazinul de eCommerce, site-ul cu membrii etc.). Există, de asemenea, alți factori, cum ar fi șabloanele gratuite față de șabloanele premium, plug-in-urile gratuite versus pluginurile premium etc.

WordPress.com

WordPress.com este un serviciu de găzduire creat de co-fondatorul WordPress, Matt Mullenweg. Din cauza aceluiași fondator, adesea utilizatorii confundă WordPress.com cu software-ul popular WordPress.org.

Serviciul de găzduire WordPress.com are 4 planuri:

- Liber - Foarte limitat.
- Personal - 48 de dolari pe an
- Premium - 96 de dolari pe an
- Business - 299 dolari pe an

Să aruncăm o privire la avantajele și dezavantajele WordPress.com.

WordPress.com avantaje

Platforma gratuită WordPress.com este o alegere bună pentru bloggerii care vor un hobby și cei care încep un blog pentru familia lor. Iată câteva dintre avantajele utilizării WordPress.com:

- Este gratuit până la 3 GB de spațiu. După aceasta, va trebui să treceți la un plan plătit pentru mai mult spațiu. (Planul personal 48 $ / an vă oferă 6 GB, Planul Premium 96 $ / an vă oferă stocare de 13 GB sau planul Business pentru 299 $ / an aveti stocare nelimitată).

- Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la actualizări sau copii de rezervă. WordPress.com va avea grijă de asta.




WordPress.com dezavantaje

Există mai multe limitări ale WordPress.com gratuit ce o diferențiază de WordPress.org. Iată câteva dintre dezavantajele utilizării WordPress.com:

- Wordpress.com plasează anunțuri pe toate site-urile web gratuite. Deci, utilizatorii dvs. vor vedea anunțuri și nu veți câștiga bani din acestea. Dacă nu doriți ca utilizatorii dvs. să vadă anunțurile, puteți trece la un plan plătit (începând de la 48 de dolari pe an).

- NU aveți permisiunea de a vinde anunțuri pe site-ul vostru. Dacă rulați un site cu trafic ridicat, puteți să aplicați pentru programul lor de publicitate numit WordAds, caz în care împărțiți veniturile cu aceștia. Utilizatorii de planuri premium și de afaceri pot utiliza WordAds imediat.

- Nu puteți încărca pluginuri. Utilizatorii planului gratuit primesc funcțiile JetPack încorporate pre-activate. Utilizatorii planului Business pot instala dintr-o o selecție de plugin-uri compatibile (299 dolari / an).

- Nu puteți încărca teme personalizate. Utilizatorii de planuri gratuite pot instala doar din colecția gratuită cu teme gratuite. Utilizatorii de planuri Premium si Business pot selecta teme premium. Există opțiuni de personalizare limitate pentru versiunea gratuită. Utilizatorii de planuri Premium si Business pot utiliza CSS personalizat.

- Ești limitat la statisticile lor. Nu puteți să adăugați Google Analytics sau să instalați nicio altă platformă puternică de urmărire a traficului. Utilizatorii planului Business pot instala Google Analytics.

- Aceștia pot șterge oricând site-ul vostru dacă consideră că încalcă Termenii și condițiile.

- Site-ul vostru va afișa un url alimentat de WordPress.com. Acesta poate fi eliminat prin actualizarea la planul de afaceri.

- WordPress.com nu oferă funcții de eCommerce sau posibilitați integrate de plată.

- Nu puteți crea site-uri cu membrii cu WordPress.com.

WordPress.com vs WordPress.org - Care este mai bun?

Dacă sunteți un blogger personal și nu vă pasă să câștigați bani de pe site-ul vostru, atunci mergeți cu WordPress.com gratuit.

Dacă aveți o afacere sau sunteți un blogger care dorește să câștige bani de pe site-ul lui, vă recomandăm să utilizați WordPress.org găzduit de voi. Vă oferă libertatea și flexibilitatea de a vă dezvolta site-ul așa cum doriți.
Previous Post Next Post