Preluarea tabelelor din Excel în Word

Doriți să preluați un tabel Excel formatat într-un document Word. După inserarea datelor copiate, formatarea în text nu mai corespunde originalului. Dar nu mai vreți, în niciun caz, să mai faceți încă o dată toate formatarea. De aceea căutați un mod de a transfera datele și formatarea.




Pentru preluarea tabelului din Excel în Microsoft Word există mai multe metode. Selecția celor mai bune trebuie să se facă în funcție de informațiile și formatarea pe care doriți să le preluați.

Cel mai simplu și mai rapid este să copiați datele cu „Copy” și „Paste” direct în fișierul de destinație. În cazul acesta, însă, se pierd formatarea specială, de exemplu line spacing-ul.

Pentru a prelua datele complete ale unei foi de calcul, puteți importa în Word fișierul Excel prin comanda „File-Open”. Alături, primiți în funcție de datele inițiale, unul sau mai multe tabele Word, inclusiv toate datele, ca și formatarea de font și cadrare ale fiecărei căsuțe în parte. Alte conținuturi, ca de exemplu background-ul căsuțelor sau diagramele, se pierd din păcate dacă utilizați această metodă. În afară de asta, se întâmplă des ca noul tabel să se extindă mult peste marginea din dreapta a paginii și nu se poate aduce decât foarte greu la o formă adecvată.

Următoarea metodă are avantajul că Word-ul preia grafică cu formatarea nemodificată și în plus mărimea se adaptează lățimii paginii. Asta este important mai ales pentru aspectul de mai târziu al tabelului. Copiați (pornind din Excel) conținutul în clipboard. Intrați apoi în Word și dați comanda „Edit – Paste Special - As -Picture”.

În Word este posibilă o altă prelucrare a tabelului dacă îl importați ca obiect Excel. În acest fel, nu mai pierdeți formatările și în plus puteți avea acces la toate funcțiile Excel. Accesați comanda „Edit – Paste Special” și alegeți „Paste link”, apoi „Microsoft Excel Worksheet Object”.


Pentru a introduce un nou tabel Excel, deschideți comanda „Insert - Object” și alegeți în următorul dialog un tabel Excel. Pentru prelucrări ulterioare, dați dublu click pe el. Acum meniul Word se schimbă și arată comenzile din Excel.

Dacă vreți să preluați tabelul în mărimea originală și vreți să faceți următoarele prelucrări mai degrabă în Excel, trebuie să alegeți o conexiune veritabilă OLE. Pentru aceasta, executați în Word comanda „Edit – Paste Special” și dați click pe „Paste”. Acum puteți selecta din nou felul exact de conexiune. Opțiunile „Microsoft Excel Worksheet Object” sau „Picture” duc la același rezultat: tabelul Excel în mărimea originală este conținut în text, un dublu click pe tabel pornește Excel-ul și deschide tabelul pentru alte prelucrări.

Atenție! Trebuie să renunțați la introducerea tabelului prin „Paste as Hyper-link”. Această metodă este potrivită numai pentru o singură valoare. În cazul unui tabel mai mare, formatările se pierd și/sau sunt corupte. În plus, fiecare element este prezentat ca link. În ciuda documentațiilor Microsoft, actualizarea datelor prin conexiunea OLE nu este sigură.

Post a Comment

Previous Post Next Post